PHNOM PENH

Hej!

Nu är vi i huvudstaden i Kambodja, Phnom Penh. Vi kom hit igår med bussen, sviiiintråkig buss... Vi checkade in på ett guesthouse, 19 Happy House heter det. Det var dock inte jätte fräscht så vi bytte till ett annat lite fräschare och med varmvatten idag, vet dock inte namnet på detta. Hur som helst, sjuuuukligt skönt var det att duscha i varmvatten... Var säkert en månad sedan vi gjorde det.
Idag har vi varit på museum som bestod av antika statyer, från jättegamla till inte riktigt så gamla statyer. Sen drog vi och kollade in ett shoppingcenter som det var riktigt mycket onödiga same same grejer i så vi bestämde oss för att dra till marknaden istället. Där var det ungefär samma grejer, lite bättre var det och framförallt så på marknaden kan man ju pruta tills man skäms och lite till. Men så länge man köper blir de glada. Malin köpte en väska och lite annat bråte och Johan köpte en splitt till Ipoden så vi båda kan lyssna på musik samtidigt.
Sen gick vi till en rooftop bar vilket var väldigt trevligt! Träffade även ett fransk par där som vi ska gå för att hänga lite mer med nu.

Imorgon kl. 07:00 tar vi bussen till Siem Reap, så får vi se vad som händer där. Tänken är ju att vi ska åka till templen i Ankor.



Här har vi en bro som går ut till en ö. Men inte vilken ö som helst utan en privathyrd ö(som utlänning kan du inte köpa land i Kambodja)
Det är ju givetvis en ryss som har hyrt ön i 99 år samt byggt bron. Dock så åkte han i fängelse så projektet verkar ha stått stilla ett tag men han har släppt nu så nu är det igång och det byggts igen. Man måste ha mycket pengar att tvätta om man hyr en ö i 99 år och bygger en bro lika stor som ön.
Det är så ryktet går i byn!




En kossa badade ute i vattnet...
okey, den är i sten...




Här är den, den alla väntat på. Motorcykeln!
Vi tänkte först ta en bild på en fet Harley men den hann åka iväg.. Men våran rackare gick i 90 knyck, inte så dåligt det heller!





Phnom penhs historiska museum.



Gangnesa eller nått heter denna guden:)



Det var strängt förbjudet att ta foton inne i museét, men vi smygknäppte lite ändå..







Marknad



Rooftop bar



Ser ni vem han liknar?..
Ni vet han i göta kanal som kör den andra båten, i motståndarna. Den blonda med skarf. Detta är han fast plussa på 30 år. Långsökt vi vet, men det är sjukt likt!
Haha.



Solnedgången njöt vi av från Rooftop baren!

Peace


Mister X som undrar över budjet för denna resan. Det är väldigt svårt att säga. I Australien/Nya Zeeland så la vi inte mycket pengar på mat men spenderade väldigt mycket på äventyr. Sparade inte på något, gjorde allt vi hann med. Eftersom vi inte var så länge där(17 dagar AUS, 25 dagar NZ) så blev budjeten väldigt hög per dag eftersom vi nästan gjorde något varje dag. (Ca 1000 kr/per dag och person)
Här i Asien gör vi inte så mycket dyra äventyr, för det mesta är ju billigt här. Men här lever vi just nu för ca 50-60 dollar om dagen tillsammans. Men då håller vi inte igen direkt. Klart att vi letar efter billiga guesthouse osv. men vi äter det vi vill äta och köper det vi vill köpa.(Malin shoppar skit varje dag)

Hur som helst, du kan komma undan billigare utan tvekan. Vi har dock sagt att vi åker hellre hem en månad tidigare än att springa och vända på vart enda öre. Vi har mött dem som har 15 dollar om dagen, men det verkar inte vara så roligt för det enda de pratar om är hur dyrt allt är för dem. Jobba 2 månader längre hemma!

Kostnader innan resan kan vara väldigt stora också. Flyg, väskor, vaccin osv.

Kul att du tycker om våran blogg, hoppas du fortsätter följa oss!




Kommentarer
Postat av: Mamma Ewa & Pappa Krister

Hej på er.De v a ju kul o få se en bild på moppen ja tror vi hade en liknande på phu quop ni vet ön som vi pratade om . Men våran gjorde säkert 95 knyck om man gasade på o de gjorde vi. MVH PAPPIS

2012-01-28 @ 19:03:30
URL: http://malinojohan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0